NAFO 20 år

- jubileumstidsskrift

Forfattere

  • Andrea C. Falkenhaug NAFO, OsloMet
  • Dag Fjæstad NAFO, OsloMet
  • Line-Marie Holum NAFO, OsloMet

Sammendrag

Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO) ble opprettet av Utdannings- og forskningsdepartementet i 2004, og i 2024 er senteret 20 år. Dette markerer vi med en stor konferanse og ved å utgi denne artikkelsamlingen. Samlingen består av artikler om temaer som er sentrale for NAFOs arbeid, i tillegg til en presentasjon av NAFOs historie og noen av NAFOs prosjekter. Vi håper at artiklene vil være til inspirasjon for dere som jobber med barnehage og skole - både dere som allerede er involvert i flerkulturell opplæring, og dere som ønsker å lære mer om feltet.


Fagfeltet flerkulturell og flerspråklig opplæring har utviklet seg gjennom årene, og i dag er fagområdene viktigere enn noensinne. De fleste kommuner i Norge har de senere årene tatt imot flyktninger og skal legge til rette for at barnehagene, skolene og opplæringssentrene gjør dette på en god måte. NAFO tilbyr støtte og veiledning innenfor fagfeltet, blant annet gjennom våre nettsteder og ved å tilby kurs og kompetanseutvikling. Vi drifter også nettverk der lærere, PP-rådgivere, kommuner og fylkeskommuner kan utveksle erfaringer og kunnskap. NAFO utvikler dessuten flerspråklige ressurser som kan brukes i barnehage og skole. I tillegg tilbyr vi nettbasert tospråklig opplæring i fag (Fleksibel opplæring) til de kommunene som strever med å få tak i tospråklige lærere.

NAFOs målsetning er å være tett på praksis og bistå med det praksisfeltet har behov for. Vårt mål er at NAFO skal være en pådriver og drivkraft i arbeidet med flerkulturell og flerspråklig opplæring i mange år fremover.

Omslag NAFO jubileumstidsskrift

Nedlastinger

Publisert

2024-10-17

Utgave

Seksjon

Rapporter